Te hogyan menstruálsz?

Bizonyára te is találkoztál már olyan nővel, aki azt állítja, hogy a menstruációja teljesen könnyű, gyors, fájdalom- és problémamentes! Mint azok a nők, akik a reklámokban teniszeznek és lovagolnak a vérzésük alatt, mintha épp mi sem történne az egyik legfontosabb szervükben.

Azt hiheti az ember lánya, hogy ezek a nők csak szerencsések, hogy csak a véletlen vagy a jó genetika az, aminek köszönhetően könnyedén élik meg ezeket a napokat. Feltételezzük, hogy ebben a titokzatos folyamatban valami felettünk álló hatalom keze ügyködik, melytől függően vagy csupa pozitív életérzéssel éljük meg a menstruációt, vagy utáljuk az egészet és már előre tartunk is tőle. Felvetődött már benned is talán a kérdés:”A génekben rejlik a titok nyitja?” Az is lehet, hogy anyukádnak is hasonló kellemetlenségei voltak. Lehet, hogy ezt látva azt a következtetést vontad le, hogy ez így normális…

Bizony, ha te is minden hónapban görcsökkel, erős vérzéssel, örökkévalóságnak tűnő hosszú vérzéstől szenvedsz, vagy olyan, a napjaidat beárnyékoló PMS tüneteid vannak, mint a hangulatingadozás, ingerlékenység vagy édesség iránti mohó vágyakozás…. nos, akkor tényleg bosszantó lehet azt hallani, hogy másnak ez az időszak nagyszerűen telik! Lehet, hogy annyira nehezen viseled, hogy a munkahelyeden magyarázkodnod kell a kisebb teljesítményed miatt a főnöködnek, munkatársaidnak, vagy otthon a családod és a barátaid előtt kell szabadkoznod, mert nem tudod velük tölteni az időt vagy figyelni rájuk, mialatt vérzésed van, annyira elveszi az energiáidat az egész.

Elárulom neked, én is azok közé a nők közé tartozom, akinek a menstruáció nem okoz problémát! Most szeretném neked is elmesélni a tapasztalataimat, hogy tudd, milyen is az egészséges, normális vérzés, ami minden nőt megillet, és amit elérni igenis LEHETSÉGES! Egyáltalán semmi ok nincs arra, hogy szenvedj a vérzésed alatt. A fájdalom, és hogy görcsöket, súlyos vérzést, vérrögöket, hosszú ideig tartó vérzést, szabálytalan ciklusokat vagy szörnyű PMS tüneteket tapasztalj mind nem szükséges velejárója egy nő életének, nem elkerülhetetlen, és nem sorsszerű! Nem kell áldozatként tekinteni magunkra, mert a menstruáció kellemetlen velejáróit is viselnünk kell! Hiszen ezek a problémák mind megoldhatók!

A ciklusnak kb. 26-32 napig kell tartania - bárhol ezen a skálán belül abszolút egészséges, amíg rendszeresen időre jön meg.

A vérzésnek az áfonyalé színéhez hasonlatosnak kell lennie, a vérzés kezdetétől a végéig, vérrögök nélkül. Lehet erőteljesebb ez a folyékony véráradat, de ne csapjon át kényelmetlenül sokba, és ne legyen szükséges óránként futnod miatta a fürdőszobába. A menstruációdnak úgy kellene megindulnia, hogy egyszer csak észleled valamelyik pisilésnél, és hogy azonnal élénk színű a vér és folyékony, nem előzi meg barna vércseppekkel tarkított nap vagy napok. 4-7 napig tarthat, ám az nem jó, ha ennél hosszabb vagy akár rövidebb.

Érezheted, ahogy dolgozik a méhed: ezek enyhe érzetek lehetnek, de nem szabadna olyan fájdalmat érezned, amely csillapításra szorul, mondjuk meleg vizes palackkal vagy akár gyógyszerrel.

A női test más váladékot is kiválaszt a hüvelyen keresztül, nemcsak a menstruációs vérzést. A vérzés napjai után, a peteéréshez közeledve érzékelheted ezt a méhnyak váladékot, ami az egészséges termékenység mutatója és szükséges a várandóssághoz (ebben a közegben élnek túl a spermák ugyanis). Ezt láthatod az alsóneműdben, vagy pisilés után, a törlésnél. Állaga változik a hormonok szintjének változásait követve.

Ha az enyémmel merőben ellentétes menstruációs tapasztalataid vannak, amire azt mondhatjuk, hogy nem tökéletes, tarts velem a Ciklusharmonizáló kurzuson, hogy elsajátíthasd, hogyan ismerheted fel, mi hibádzik, és melyik esetben mi áll a tünetek hátterében.

A fránya premenstruációs tünetek elviselése helyett megtapasztalhatod, hogy milyen lélegzetelállítóan csodás nyomon követni, ahogy a ciklus közepe felé emelkedik az energiád, nyitottá válsz a társas kapcsolatokra, majd a ciklusod második felében egy önmagad belső világa felé forduló meghatározó energia áll a rendelkezésedre a céljaid elérését segítve. A nők kreatív energiáit élheted meg, ami oly csodás minden nőben

Sajnálatos, hogy a média tele van olyan reklámokkal, melyek azt sugallják, hogy nincs abban semmi különös, ha egy nő szenved a menstruációja alatt és mondjuk gyógyszert kell bevennie rá. Ezzel sok fiatal lány akár úgy is gondolhatja, hogy el kell fogadnia ezt a kellemetlenséget az életében.

Hahó, ez egyáltalán nincs így! Neked is lehet kellemetlenségektől mentes ez a pár nap! Ez nem csak egy álom, hanem abszolút megvalósítható! Már a következő hónapok során megtapasztalhatod, hogy a menstruáció lehet kellemetlenségektől mentes is, akár az enyém. Segítek Neked ebben: kövesd a tanácsaimat és a vegyél részt a Ciklusharmonizáló kurzuson. Ahogy már rengeteg nőnek, neked is sikerülni fog!

Hiszem, hogy minden nő megérdemli, hogy úgy tudjon tekinteni a menstruációjára, hogy abban a gyermekáldás lehetőségének csodáját látja, nem pedig a kellemetlenségek tárházát!

Mindig emlékezz arra, hogy ha megvan a megfelelő információd arról, hogy a tested hogyan működik valójában, akkor olyan döntéseket hozhatsz az egészségeddel kapcsolatosan, melyek végül meghozzák a gyümölcsét! Te is meg tudod tenni, hiszen a tested ismeretét a javadra fogod tudni fordítani!

Jelentkezem a kurzusra Vissza lépek a Workshop oldalára